Wanneer is bijles op de basisschool nodig?

Kinderen op de basisschool lijken soms net als sponsjes. Ze kunnen in een rap tempo veel kennis en vaardigheden tot zich nemen. Aan het einde van de dag hebben ze vaak zelfs nog energie over om te vragen: “Waarom?”. Sommige kinderen zijn goed met taal, anderen zijn juist een kei in rekenen - en weer andere kinderen hebben veel gevoel voor sport en bewegen. Maar ook kinderen op de basisschool hebben soms moeite om stof tot zich te nemen. En soms heeft de meester of juffrouw geen extra tijd om persoonlijke begeleiding te bieden of komt uw kind er zelf niet uit. Daarom staat StudyWorks klaar om uw kind bijles op de basisschool te geven. Veel ouders denken dat bijles iets is voor leerlingen op de middelbare school, maar de ervaring leert dat steeds meer basisschoolleerlingen om extra hulp vragen. En dat is helemaal geen schande. Want ook op de basisschool komen lastige schoolvakken aan bod, en de cito is iets waar veel kinderen toch stiekem voor vrezen. Ondersteund door een persoonlijke bijlesdocent kan iedere basisschoolleerling zich voorbereiden op het schoolwerk en weer met zelfvertrouwen naar school gaan. Bijles op de basisschool van StudyWorks: voor alle leerlingen in het basisonderwijs - ongeacht leerniveau en schoolvak.

Wie zijn de bijlesdocenten van StudyWorks?

De bijles op de basisschool van StudyWorks wordt gegeven door onze grote groep aan ervaren bijlesdocenten. Zij werken hard om scholieren uit heel Nederland te ondersteunen met hun schoolwerk. Maar bij StudyWorks noemen we onze bijlesdocenten eigenlijk liever bijlescoaches. Waarom? Uw kind en onze coach zijn namelijk een team. Samen gaan ze te werk om de schoolcijfers van uw kind te verbeteren, en zorgen ze ervoor dat uw kind weer met goede moed het schoolwerk te lijf kan gaan. Iedere bijlescoach bij StudyWorks heeft een training doorlopen om in te spelen op de leerwens van uw kind. Voor iedere leerling wordt er een persoonlijk leerplan opgesteld zodat de leerdoelen in beeld blijven en er precies duidelijk wordt wat er al goed gaat. Maar onze bijles gaat voorbij aan enkel het leren van woordjes, begrippen en sommen: onze bijlescoaches zijn er om uw kind te allen tijde te motiveren. Want als uw kind zelf zin heeft in de bijles worden de grootste stappen gezet. Wij vinden dat er altijd een goede klik moet zijn tussen een bijlescoach en hun leerling. Leren met een leuk en ervaren iemand is immers effectiever - en vanzelfsprekend leuker! Binnen twee dagen kunnen wij al een geschikte bijlescoach vinden voor uw kind. Dat betekent dat de bijles op de basisschool snel kan beginnen! Is er een speciale leerwens of spelen er andere bijzonderheden? Dan houden wij hier graag rekening mee.

Vrijblijvend aanmelden

Wat wordt er behandeld tijdens de bijles?

Bij StudyWorks bieden we bijles op de basisschool voor alle vakken. Rekenen, spelling, begrijpend lezen, Engels - voor ieder schoolvak is er een geschikte bijlescoach. StudyWorks heeft voor alle vakken op de basisschool speciaal oefenmateriaal: hiermee leert uw kind de fijne kneepjes van het vak door middel van opdrachten. Maar wat gebeurt er precies tijdens de bijles? Dat hangt af van de leerwens van uw kind. Komt er een belangrijke toets aan? Dan legt de bijlescoach de focus op het maken van opdrachten en het leren van de stof. Maar ook behandelt onze coach manieren waarop uw kind prettig zou kunnen leren. Ligt er een grote stapel huiswerk voor dictee of begrijpend lezen te wachten? Dan zorgt de bijlescoach dat ze samen het huiswerk maken en dat er weer overzicht komt in de werklast. Maar ook als de cito eraan zit te komen staat de bijlescoach klaar om uw kind te helpen rust te creëren en te leren hoe efficiënt iets aan te pakken. Het maakt niet uit waar uw kind behoefte aan heeft: voor iedere leerwens is er een geschikte aanpak. Onze bijlescoaches staan garant voor kennis, een motiverende aanpak en een positieve invloed op de prestaties van uw kind. Persoonlijke begeleiding staat centraal in de bijles StudyWorks, en daarom betaalt u ook niets meer voor bijles op de basisschool dan voor onze andere diensten. Wanneer u kiest voor een pakket aan bijles krijgt u een mooie korting! Kiest u, net zoals zoveel anderen, voor bijles op de basisschool van StudyWorks?

Hoe werkt de bijles van StudyWorks?

1. Vertel ons waarmee de bijlescoaches van StudyWorks uw kind kunnen helpen

2. Wij gaan direct op zoek naar een geschikte bijlescoach voor de leerwensen van uw kind

3. De bijles kan beginnen! Onze coach maakt met uw kind een persoonlijk leerplan, en zo komen voldoendes weer in zicht!

Onze succesverhalen

Leerling Yannick (12)

Groep 8 is een spannende periode. De aanloop naar de middelbare school, het oefenen voor de eindmusical, afscheidsfeestjes en natuurlijk: de cito-toets! Yannick ervoer, net als veel andere scholieren op de basisschool, flinke stress tijdens het leren voor deze eindtoets. Want wat als het toch niet zo goed gaat en hij zijn vrienden niet meer terug zal zien op de middelbare school? Met deze gedachte zat Yannick al vanaf het begin van het jaar - en zijn zorgen werden eigenlijk alleen maar groter. Gelukkig trokken de ouders van Yannick aan de bel bij StudyWorks, en wij brachten hem in contact met bijlescoach Lisa. Zij heeft al meerdere basisscholieren geholpen en wist Yannick over zijn angst heen te helpen. Samen maakten ze een handig leerplan waarin duidelijk stond wat er moest gebeuren. Dat gaf Yannick het overzicht en de benodigde rust. Lisa leerde Yannick ook handige tips voor tijdens de cito-toets als het even niet lekker ging. Maar tegen de tijd dat de cito-toets plaatsvond had Yannick zijn zorgen compleet onder de knie, het leren was hem dan ook heel goed afgegaan. Yannick is geslaagd met een schitterende cito-score en zit lekker bij zijn vrienden op de havo. Super gedaan, Lisa!

Bijlescoach Marjetta (22)

Bijlescoach Marjetta is in haar vier jaar als bijlescoach bij StudyWorks een reddende engels geweest voor veel scholieren. Haar specialiteit? Kinderen op de basisschool helpen met spelling en begrijpend lezen! Zo heeft ze veel kinderen succesvol geholpen, variërend van groep 3 tot en met groep 8. Wat maakt haar bijles zo effectief?

"Bijles op de basisschool vind ik heel leuk en uitdagend om te geven. Want hoewel de leerstof gemakkelijk begrijpbaar valt te maken is het niet altijd even makkelijk om te peilen of leerlingen ook de stof onthouden. En dat is natuurlijk extra belangrijk bij begrijpend lezen - die kennis gebruik je iedere dag wanneer je iets leest. Ik vind het leuk om door middel van leuke leerspelletjes mijn leerlingen te helpen, en ook help ik ze bij het opstellen van handige ezelsbruggetjes. Ik zie dat mijn leerlingen door de bijles groeien en meer zelfvertrouwen krijgen op school."

Wij zijn trots op Marjetta en haar succesvolle leerlingen!

Deze ouders gingen u voor

"Wij waren in eerste instantie sceptisch omdat de bijlescoach zelf nog maar net voor zijn eindexamen VWO was geslaagd. Hij heeft ons echter aangenaam verrast met het snelle resultaat. Onze dochter (4 HAVO) had erg veel moeite met het vak economie en haalde telkens flinke onvoldoendes. Na 3 bijlessen van coach Pepijn haalde ze voor haar nieuwe toets maar liefst een 7,5! Kortom, Pepijn heeft het uitstekend gedaan!"
Martin Blaak
Martin Blaak Vader van Sophie, Amersfoort
“Ik weet wel dat ik niet zo goed ben in natuurkunde, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen hogere cijfers voor kan halen. Met mijn bijlescoach Eric kan ik iedere week oefenen met de stof. Wat ik heel prettig vind is dat ik op een manier word geholpen waar ik ook echt wat aan heb. Dat mis ik op school dus een beetje. Maar mijn cijfers zijn door de bijles heel veel beter geworden!”
Cecile Willebrands
Cecile Willebrands Cecile, 4 VWO, Hilversum
“Mijn dochter (Nicolien) zit in de tweede klas van de havo en heeft sinds een jaar bijles van StudyWorks. Dat er iemand langskomt om bijles te geven, werkt als een goede stok achter de deur. Mijn dochter vindt het prettig dat ik mij even niet met het schoolwerk hoef te bemoeien! Bovendien weet de coach van Nicolien precies wat er wordt gevraagd op school. De cijfers zijn nu een stuk beter en ik kan erop vertrouwen dat het schoolwerk netjes gedaan wordt.”
Nienke Balk
Nienke Balk Moeder van Nicolien, Utrecht
“StudyWorks geeft ook bijles in Den Haag. Vroeger had ik nog klassikale bijles omdat ik bij mijn moeder woon maar nu zijn mijn cijfers pas vooruit gegaan. Sommige vakken kan ik moeilijk in de klas oefenen. Het fijne vind ik dat StudyWorks ook online bijles geeft voor wanneer ik bij mijn vader ben."
Thomas Somers
Thomas Somers Engels, 3 vmbo, Den Haag
“Speciaal voor het examen hebben wij onze zoon een pakket examentraining 'cadeau gedaan'. Het heeft veel rust opgeleverd en het is ook fijn dat er veel aandacht besteed is aan het zoeken naar een goede bijlesdocent. Wij wilden graag een vrouwelijke coach uit de buurt, en die kregen we ook. Supergoed en snel geregeld.”
Hester Wouters
Hester Wouters Moeder van Daan, Soest
“Ik kan me niet zo goed concentreren in de les. Dat is niet meteen een probleem, maar dat kan het wel worden ik daardoor niet overga. Bij StudyWorks hebben ze ook coaches die daar speciaal voor geleerd hebben. Bijlescoach Timo heeft mij allerlei oefeningen en ezelsbruggetjes aangeleerd zodat ik de stof wel kan onthouden. Nu gaat het goed.”
Lotte van Renselaar
Lotte van Renselaar Wiskunde, havo 4, Gouda

Heeft u nog vragen?

Wellicht staat uw vraag tussen onze veelgestelde vragen!

Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag verder.

info@studyworks.nl
06 400 99 616


Whats

contacteer sfeer afbeelding

Sary
Hoofd Planning

Wij zorgen voor een geschikte coach in uw woonplaats

Bijles van Walter

Ik vind bijles geven één van de de leukste dingen om te doen. Het voelt goed om scholieren te kunnen helpen met een moeilijk schoolvak. Het is hierdoor ook erg dankbaar werk.

Geïnteresseerd?
Laat ons u overtuigen.

U kunt hier uw gegevens invoeren
dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.