#4 Tips voor en tijdens de toetsweek!

Voor regio noord is de herfstvakantie alweer voorbij en voor regio’s midden & zuid zit de vakantie er ook al weer bijna op. Voor vele leerlingen staat na de herfstvakantie de eerste toetsweek op het programma. Om uw kind zo goed mogelijk te ondersteunen in de voorbereiding naar aanloop en gedurende van deze toetsweek hebben wij een aantal tips opgesteld om zo goed mogelijk aan de slag te gaan deze toetsweek! 

Mocht uw kind hulp nodig hebben dan kunt u altijd meer informatie vinden over bijles van StudyWorks.

 

Zorg voor een opgeruimde en rustige leeromgeving

Leren in een omgeving waar alles door elkaar ligt zorgt dit onbewust ook voor chaos in het hoofd. Daarom is het verstandig om van te voren de kamer op te ruimen en alle elementen die mogelijk tot afleiding kunnen zorgen weg te leggen. Dit zouden bijvoorbeeld een telefoon of tablet kunnen zijn. Het is namelijk lastig om je te blijven focussen als de hele tijd het mobieltje afgaat. Bij een goed begin hoort ook voldoende slaap. Wanneer je uitgerust bent presteer je namelijk beter. Ook hebben de hersenen tijd nodig om te informatie te verwerken. Ga dus op tijd naar bed.

 

Actief werkt beter dan passief

Leren is een werkwoord: er moet iets voor gedaan worden. Daarom werkt actief leren veel beter dan alleen maar het doorlezen van een boek. Door met de stof aan de slag te gaan, wordt het beter verwerkt maar welke opties zijn er dan? Er kan bijvoorbeeld een samenvatting gemaakt worden, ezelsbruggetjes verzonnen worden en steekwoorden opgeschreven worden. Ook zijn er diverse (online) programma’s die kunnen helpen met het leren. Zo kan www.wrts.nl helpen met het leren van woordjes.

 

Kind maakt toets

 

Eet gezond en drink genoeg water 

Ongezond eten en snoep met suiker geven op korte termijn misschien een goed gevoel, maar daarna volgt er juist een dip. Hierdoor werken de hersenen minder goed en kan dus ook de lesstof minder goed tot opgenomen worden. Zorg er daarom voor dat uw kind genoeg groente en fruit binnenkrijgt en veel water drinkt. Gezond eten bevordert namelijk het concentratievermogen.

 

Pauzes nemen tijdens de voorbereiding

Zorg dat er in het schema ruimte is voor onderbrekingen. Ga bijvoorbeeld af en toe een rondje lopen met de hond of beloon jezelf door even 1 aflevering te kijken van je favoriete serie. Zorg er dan wel voor dat je je echt aan die ene aflevering houdt. Zo wordt ergens naartoe gewerkt, wat voor motivatie zorgt  waardoor dit proces weer kan herhaalt.

 

Wij wensen uw kind heel veel succes de aankomende toetsweek!

 

Mocht u nog meer tips willen lezen? Wij hebben eerder een blog geschreven met nóg meer tips!
Als u tegen problemen aanloopt en deze direct willen verhelpen voor de eerste toetsweek van het schooljaar? Wij geven ook online bijles. Hiermee kan uw kind zeer spoedig geholpen worden!