StudyWorks doet er alles aan om aan de diverse leerbehoeften van leerlingen te voldoen, daarom bieden wij twee vormen van bijles aan: online en aan huis. Deze methoden zijn ontworpen om verschillende leerstijlen en voorkeuren te accommoderen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

 

In dit overzicht zullen we de specifieke aspecten van zowel online als fysieke bijles verkennen. We kijken naar hoe elke vorm kan bijdragen aan de educatieve ontwikkeling van leerlingen, rekening houdend met factoren zoals flexibiliteit, toegankelijkheid en persoonlijke interactie

Bijlescoach geeft online bijles aan een leerling

Online Bijles

Flexibele planning:

Een belangrijk voordeel van online bijles bij StudyWorks is dat u en uw kind zelf de lessen kunnen inplannen. Dit is bijzonder handig voor tieners die naast school ook druk zijn met sporten of andere activiteiten. Omdat de lessen online zijn, kunnen ze gemakkelijk worden ingepland op momenten die het beste passen in iedereens schema. Het regelen van deze bijlessen is heel eenvoudig. U kunt direct na een bijles een nieuwe afspraak maken, of u kunt contact opnemen met de bijlescoach via WhatsApp of telefoon. Doordat alles online gebeurt, is er geen reistijd voor de coaches, wat betekent dat zij vaak meer beschikbaarheid hebben om les te geven. Deze flexibiliteit is ideaal voor gezinnen met een volle agenda. U kunt inplannen op een manier die het beste past bij uw gezinsleven, zonder zorgen over tijdstippen of locaties. Zo wordt online bijles een uitstekende optie voor iedereen die veel te doen heeft, maar toch effectief wil leren.

 

Toegang tot expertise:

Een belangrijk voordeel van online bijles bij StudyWorks is dat uw kind toegang heeft tot gespecialiseerde kennis, ongeacht waar u woont. Stel dat uw kind moeite heeft met een lastig vak zoals geavanceerde wiskunde. Met online bijles kan uw kind hulp krijgen van een coach die echt goed is in wiskunde, ook al woont deze coach ergens anders in het land. Dit betekent dat als uw kind bijvoorbeeld extra hulp nodig heeft met lastige wiskundige onderwerpen, wij een coach kunnen vinden die niet alleen veel weet over wiskunde, maar die ook enthousiast is om deze kennis te delen. Deze coaches kunnen moeilijke onderwerpen op een eenvoudige en duidelijke manier uitleggen, wat heel handig is. Ook fijn aan online bijles is dat uw kind kan samenwerken met coaches die misschien ver weg wonen, maar die wel precies de juiste ervaring en aanpak hebben voor uw kind.

 

Digitale hulpmiddelen:

Een groot pluspunt van online bijles bij StudyWorks is het gebruik van handige digitale hulpmiddelen. Deze tools maken leren leuker en helpen uw kind om beter samen te werken en dingen te begrijpen.

 

Digitale whiteboards:

Deze zijn net als slimme schoolborden. De coach kan hierop dingen tekenen en uitleggen, bijvoorbeeld hoe een wiskundeprobleem opgelost moet worden. Uw kind kan dit in real-time zien en zo makkelijker leren.

 

Screensharing:

Dit betekent dat de coach zijn of haar computerscherm kan delen. Handig voor als ze iets willen laten zien, zoals plaatjes of filmpjes die helpen bij het leren. Uw kind kan alles direct zien en vragen stellen.

Neem Julia als voorbeeld:
Julia, een middelbare scholier, vind de flexibiliteit van online bijles idiaal. Ze heeft een druk schema vol buitenschoolse activiteiten en vindt het moeilijk om tijd te maken voor bijles. Met StudyWorks’ online platform, kan ze lessen inplannen wanneer het haar uitkomt. De toegang tot diverse online hulpmiddelen en een breed scala aan bijlescoaches helpt haar om specifieke onderwerpen te begrijpen

Bijlescoach geeft bijles aan huis

Bijles aan huis

Directe interactie:

Een voordeel van fysieke bijles bij StudyWorks is de directe interactie, wat essentieel is voor leerlingen die het beste leren door persoonlijk contact. In een één-op-één setting kan de bijlescoach de reacties, het begrip en zelfs de non-verbale signalen van de leerling opmerken en daarop inspelen. Deze persoonlijke aandacht en het vermogen om de uitleg direct af te stemmen op de specifieke behoeften van de leerling, zorgt voor een dieper begrip en een effectievere leerervaring. Directe en persoonlijke benadering in fysieke bijles helpt niet alleen bij het verbeteren van academische vaardigheden, maar kan ook het zelfvertrouwen van de leerling aanzienlijk vergroten.

 

Focus en structuur:

Bij StudyWorks begrijpen we dat jongere leerlingen die snel afgeleid zijn, baat hebben bij een gestructureerde omgeving tijdens fysieke bijles. Door hun thuisomgeving te gebruiken, creëren we een rustige setting waar ze zich kunnen focussen. Dit helpt hen niet alleen om zich beter te concentreren tijdens de les, maar moedigt ook goede studiegewoonten aan die belangrijk zijn voor hun toekomstige leerproces.

 

Menselijke connectie:

Bij StudyWorks weten we dat face-to-face onderwijs erg waardevol kan zijn, vooral voor studenten die het beste leren door direct contact met hun coach. Als uw kind thuis fysieke bijles krijgt, biedt dit de kans om een echte verbinding te maken met de coach. Deze persoonlijke interactie kan een grote bron van motivatie zijn. Het zien en direct praten met iemand kan uw kind meer betrokken en enthousiast maken over het leren. Een coach die aanmoedigt en helpt, kan het zelfvertrouwen van uw kind een flinke boost geven. Ze leren niet alleen de lesstof, maar ook dat ze problemen kunnen overwinnen met de juiste hulp en inspanning.

Neem Max als voorbeeld:
Max, een leerling uit groep 6, worstelt met rekenen. Gelukkig heeft hij veel baat bij de wekelijkse fysieke bijlessen van Bram, een student en ervaren coach. In deze sessies, gehouden in Max’s eigen woonkamer, krijgt hij individuele aandacht en praktische hulp, waardoor hij complexe rekenproblemen beter begrijpt. Deze directe, persoonlijke benadering heeft niet alleen zijn rekenvaardigheden verbeterd, maar ook zijn zelfvertrouwen vergroot.
Aangepast leren voor elk kind

Bij StudyWorks weten we dat elke leerling anders leert. Daarom passen we ons onderwijs aan, of het nu gaat om online of fysieke bijles. We combineren de voordelen van beide methoden om elke student de beste leerervaring te bieden, afgestemd op hun unieke behoeften. Online bijles biedt gemak en toegang tot gespecialiseerde coaches, terwijl fysieke bijles persoonlijk contact en directe begeleiding mogelijk maakt. Ons doel is om een onderwijsomgeving te creëren die aansluit bij elke individuele leerstijl. StudyWorks is trots op zijn landelijke dekking. Bij StudyWorks zijn we er trots op dat we actief zijn in heel Nederland. Van de bruisende steden van Noord- en Zuid-Holland tot de rustige gemeenschappen in Utrecht en de uitgestrekte landschappen van Noord-Brabant, onze diensten zijn overal toegankelijk. Ons doel is om onderwijskansen te bieden aan elke leerling, ongeacht hun locatie. Bekijk hier voor meer informatie.