Wanneer is bijles aan huis nodig?

Merkt u dat uw kind moeite heeft om op school bij de les te blijven of zelf de lesstof niet goed genoeg onder de knie kan krijgen? In dat geval is het goed om bijles aan huis te overwegen. Ondersteuning bij het schoolwerk van een goede studiebegeleider maakt voor vele scholieren in Nederland het verschil, ieder jaar weer. Moeite hebben met een schoolvak is daarom zeker geen schande en om goede hulp vragen is een prima oplossing. Maar bijles aan huis gaat over meer dan enkel het ophalen van cijfers. Bij StudyWorks vinden we dat bijles aan huis ook motiverend moet zijn en het zelfvertrouwen dient te verbeteren. Wanneer iemand zin krijgt om te leren en meer in zijn of haar eigen kunnen gelooft volgen betere cijfers vanzelf. Ook als uw kind een overstap maakt naar een hoger schoolniveau kan bijles een goed instrument zijn om deze overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wie geeft de bijles aan huis van StudyWorks?

De bijles aan huis van StudyWorks wordt gegeven door een groot aantal aan enthousiaste en didactisch vaardige bijlesdocenten. Bij StudyWorks spreken we echter graag over bijlescoaches: uw kind en onze bijlescoach maken immers samen deel uit van een team. Het einddoel van dat team? Het behalen van betere schoolcijfers, meer motivatie voor het leren en een verbeterd zelfvertrouwen! Met behulp van een speciaal leerplan en de leerstof uit de schoolboeken van uw kind gaat de bijlescoach uw kind ondersteunen. Alle bijlescoaches zijn gekwalificeerd en gespecialiseerd in de vakken waar zij bijles in geven. Zij hebben allemaal hebben een speciaal door ons ontwikkelde training gevolgd en zijn daarmee gekwalificeerd om bijles te geven. Onze bijlescoaches zijn beschikbaar voor uw kind in heel Nederland – een bijlescoach is dus nooit ver weg. Bij StudyWorks vinden we dat er een goede klik dient te zijn tussen uw kind en onze bijlescoach. Leren met een vertrouwd iemand is immers bevorderend voor de schoolprestaties. Wanneer u uw kind aanmeldt voor bijles aan huis van StudyWorks kan er al binnen twee dagen een geschikte bijlescoach gevonden worden. Ook bij speciale leerwensen of bijzondere omstandigheden hebben wij bijlescoaches die geschikt zijn om daarmee om te gaan.

Vrijblijvend aanmelden

Bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining - wat is het verschil?

Bij StudyWorks bieden we verschillende vormen van leerondersteuning aan. Ieder kind heeft een andere leerbehoefte en wij vinden dan ook dat iedere vorm van ondersteuning tot de beschikking dient te zijn. Bijles aan huis is voor alle scholieren die moeite hebben met een bepaald schoolvak en hier speciale ondersteuning in willen hebben. Als uw kind moeite heeft met overzicht houden op het huiswerk is huiswerkbegeleiding een goede keuze. Dan helpt onze coach bij het slim inplannen van de werklast en het behapbaar maken van de leerstof. Of als uw kind het aankomende eindexamen vreest is examentraining van StudyWorks de beste optie. Dan wordt er, afhankelijk van het schoolvak, een plan van aanpak gemaakt en worden examenonderwerpen extra onder de loep gelegd. Maar afgezien van de inhoud zijn bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining bijna hetzelfde. Uw kind krijgt in ieder geval de persoonlijke leerbegeleiding van een leuke en ervaren studiecoach waar behoefte aan is. U betaalt daarom ook niets meer of minder voor één van onze diensten. Al onze diensten kunnen ook online plaatsvinden. Bij online bijles, online examentraining en online huiswerkbegeleiding krijgt uw kind dezelfde persoonlijke ondersteuning, maar dan via het internet.

Hoe werkt de bijles van StudyWorks?

1. Vertel ons waarmee de bijlescoaches van StudyWorks uw kind kunnen helpen

2. Wij gaan direct op zoek naar een geschikte bijlescoach voor de leerwensen van uw kind

3. De bijles kan beginnen! Onze coach maakt met uw kind een persoonlijk leerplan, en zo komen voldoendes weer in zicht!

Onze succesverhalen

Leerling Ruby (16)

Op school ging het Ruby eigenlijk allemaal best goed af. Ze zat lekker in haar vel en ze haalde prima cijfers. Althans, voor bijna alle vakken. Want bij geschiedenis kon ze haar aandacht er maar moeilijk bij houden.  Want wie interesseert het nou wat keizer Hendrik IV deed om weer in de gratie te vallen bij de paus? En kun je al die Kenmerkende Aspecten uit elkaar houden? Het duurde dan ook niet lang voordat Ruby een flinke onvoldoende stond op haar rapport, tot grote teleurstelling van zichzelf en haar ouders. Wij schakelden de hulp in van bijlescoach Lorenzo, die zelf geschiedenis studeert. Ruby en Lorenzo maakten samen een leerplan om zo helder mogelijk te krijgen wat er moest gebeuren. Marie vond het erg prettig dat de stof rustig werd uitgelegd en dat ze op ieder moment vragen kon stellen - en dat maakte geschiedenis een stuk leuker! Met de bijles aan huis van Lorenzo wist Marie haar onvoldoende voor geschiedenis weer weg te werken en ging haar gemiddelde schoolcijfer weer netjes omhoog. Mooi werk, Lorenzo!

Bijlescoach Jurriaan (22)

Jurriaan doet momenteel de opleiding tot docent biologie in het middelbaar onderwijs. Bijles geven doet hij nu al vier jaar en hij heeft de afgelopen jaren al meer dan tien kinderen geholpen. Dat heeft hij gedaan met bijles, zowel online als aan huis. Ook met huiswerkbegeleiding is Jurriaan een reddende engel gebleken voor zijn leerlingen. Maar wat vindt hij zelf het mooiste van bijles geven?

"Bijles geven vind ik zo leuk om te doen omdat ik altijd bezig ben met mijn grootste interesse: biologie. Maar ik vind het ook leuk om het dialoog aan te gaan met jonge scholieren en hen in te laten zien dat biologie nuttig en belangrijk is. Ik voel dat de bijles succesvol is verlopen als ze de volgende keer weer met nieuwe, weloverwogen vragen komen. Dat zijn goede momenten om hun (zelf)kennis te toetsen en het te prijzen voor het feit dat ze zo actief ermee bezig zijn. Als ik geen fulltime baan in het onderwijs kan vinden zal ik bijles blijven geven!"

Deze ouders gingen u voor

"Wij waren in eerste instantie sceptisch omdat de bijlescoach zelf nog maar net voor zijn eindexamen VWO was geslaagd. Hij heeft ons echter aangenaam verrast met het snelle resultaat. Onze dochter (4 HAVO) had erg veel moeite met het vak economie en haalde telkens flinke onvoldoendes. Na 3 bijlessen van coach Pepijn haalde ze voor haar nieuwe toets maar liefst een 7,5! Kortom, Pepijn heeft het uitstekend gedaan!"
Martin Blaak
Martin Blaak Vader van Sophie, Amersfoort
“Ik weet wel dat ik niet zo goed ben in natuurkunde, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen hogere cijfers voor kan halen. Met mijn bijlescoach Eric kan ik iedere week oefenen met de stof. Wat ik heel prettig vind is dat ik op een manier word geholpen waar ik ook echt wat aan heb. Dat mis ik op school dus een beetje. Maar mijn cijfers zijn door de bijles heel veel beter geworden!”
Cecile Willebrands
Cecile Willebrands Cecile, 4 VWO, Hilversum
“Mijn dochter (Nicolien) zit in de tweede klas van de havo en heeft sinds een jaar bijles van StudyWorks. Dat er iemand langskomt om bijles te geven, werkt als een goede stok achter de deur. Mijn dochter vindt het prettig dat ik mij even niet met het schoolwerk hoef te bemoeien! Bovendien weet de coach van Nicolien precies wat er wordt gevraagd op school. De cijfers zijn nu een stuk beter en ik kan erop vertrouwen dat het schoolwerk netjes gedaan wordt.”
Nienke Balk
Nienke Balk Moeder van Nicolien, Utrecht
“StudyWorks geeft ook bijles in Den Haag. Vroeger had ik nog klassikale bijles omdat ik bij mijn moeder woon maar nu zijn mijn cijfers pas vooruit gegaan. Sommige vakken kan ik moeilijk in de klas oefenen. Het fijne vind ik dat StudyWorks ook online bijles geeft voor wanneer ik bij mijn vader ben."
Thomas Somers
Thomas Somers Engels, 3 vmbo, Den Haag
“Speciaal voor het examen hebben wij onze zoon een pakket examentraining 'cadeau gedaan'. Het heeft veel rust opgeleverd en het is ook fijn dat er veel aandacht besteed is aan het zoeken naar een goede bijlesdocent. Wij wilden graag een vrouwelijke coach uit de buurt, en die kregen we ook. Supergoed en snel geregeld.”
Hester Wouters
Hester Wouters Moeder van Daan, Soest
“Ik kan me niet zo goed concentreren in de les. Dat is niet meteen een probleem, maar dat kan het wel worden ik daardoor niet overga. Bij StudyWorks hebben ze ook coaches die daar speciaal voor geleerd hebben. Bijlescoach Timo heeft mij allerlei oefeningen en ezelsbruggetjes aangeleerd zodat ik de stof wel kan onthouden. Nu gaat het goed.”
Lotte van Renselaar
Lotte van Renselaar Wiskunde, havo 4, Gouda

Heeft u nog vragen?

Wellicht staat uw vraag tussen onze veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag verder.

info@studyworks.nl
06 400 99 616


Whats

contacteer sfeer afbeelding

Sary
Hoofd Planning

Wij zorgen voor een geschikte coach in uw woonplaats

Bijles van Walter

Ik vind bijles geven één van de de leukste dingen om te doen. Het voelt goed om scholieren te kunnen helpen met een moeilijk schoolvak. Het is hierdoor ook erg dankbaar werk.

Geïnteresseerd?
Laat ons u overtuigen.

U kunt hier uw gegevens invoeren
dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.