Maak kennis met Diederick, een vader uit Zeist wiens dochter, Anouk, op 13-jarige leeftijd de overstap naar de middelbare school maakte en daarbij enkele uitdagingen ondervond. Na een jaar in de eerste klas van de havo te zijn blijven zitten, zocht Diederick naar manieren om Anouk te ondersteunen. In dit interview deelt hij zijn ervaring met de bijlesdiensten van StudyWorks, inclusief de keuze voor bijles, de rol van de bijlescoach, en zijn indruk van StudyWorks als bedrijf.

Foto van Diederick, die een interview houdt over bijles ontvangen van StudyWorks

Waarom heeft u voor bijles gekozen als hulpmiddel?

“We hebben uiteindelijk voor bijles gekozen omdat het thuis helpen met Anouks schoolwerk lastiger bleek dan verwacht. Met haar ADHD had ze moeite om zich te concentreren, en de overstap naar de middelbare school maakte het er niet makkelijker op. Toen mijn vrouw en ik probeerden te helpen, ontstonden er spanningen. We merkten dat onze pogingen om te helpen soms juist tot meer stress leidden. We weten dat Anouk slim is, maar ze heeft een beetje extra hulp nodig zonder alle prikkels van in een klas zitten.”

 

Wat merkt u nu dat Anouk 3 maanden bijles volgt?

“We hebben Nova, Anouks bijlescoach, ingeschakeld voor hulp bij Frans en Nederlands, maar wat ze voor Anouk heeft betekend gaat eigenlijk verder. Met ADHD is het voor Anouk een hele uitdaging om zich te concentreren, en daar werkt ze nu ook aan met Nova. We zien kleine stapjes vooruit. Het is niet altijd makkelijk en er zijn goede en minder goede dagen, maar we merken dat Anouk langzaam leert hoe ze haar aandacht beter kan vasthouden. Dit soort vaardigheden zijn natuurlijk waardevol voor haar, zowel op school als in het dagelijks leven. Ik moet zeggen, we hadden niet verwacht dat deze bijlessen ook hierin zouden helpen. ”

Hoe helpt Nova Anouk te leren concentreren?

“Nova heeft een vrij simpele maar doeltreffende manier gevonden om Anouk te helpen zich te concentreren. Ze deelt de bijles op in korte blokken met duidelijke focusmomenten, afgewisseld met korte pauzes. Dit geeft Anouk de kans om even te ontspannen en zich daarna weer te verzamelen voor het volgende onderdeel. ”

 

Wat vindt u van de bijlescoach?

“Nova, onze bijlescoach, doet het echt goed. Ze heeft veel kennis van de vakken die ze onderwijst, maar wat nog belangrijker is, ze begrijpt hoe ze met Anouk moet omgaan. Ze is geduldig en weet hoe ze Anouk op een rustige manier kan motiveren. Haar persoonlijke benadering lijkt goed aan te slaan bij Anouk. We zijn dankbaar dat StudyWorks ons aan Nova heeft gekoppeld, vooral na de eerdere ervaring die niet zo goed uitpakte.”

 

Wat bedoeld u met de vorige ervaring die niet goed uitpakte?

“Toen we begonnen met bijles, hadden we eerst een andere coach voor Anouk. Die coach was slim, maar het klikte gewoon niet zo goed met Anouk. Ze leek niet echt te reageren op zijn manier van bijles gev en we zagen niet veel vooruitgang. Het was een beetje een teleurstelling voor ons allemaal. Gelukkig was StudyWorks heel begripvol en actief in het vinden van een oplossing. Ze stelden ons toen voor aan Nova, wat een veel betere match bleek te zijn. Het is soms lastig om de juiste persoon te vinden, maar ik ben blij dat StudyWorks ons hierin zo goed heeft ondersteund. ”

 

Wat vindt u van StudyWorks?

“Over jullie service ben ik over het algemeen tevreden. Toen het niet helemaal klikte met de eerste coach van Anouk, waren jullie snel en begripvol in het vinden van een vervanger. Dat hebben jullie goed aangepakt. Het viel me op dat jullie echt luisteren naar onze zorgen en niet alleen maar een standaard oplossing bieden. Jullie begrijpen dat elke leerling anders is en dat niet elke coach bij elk kind past. Dat stel ik erg op prijs en het geeft me vertrouwen in jullie aanpak en dienstverlening.”

Wat zijn verbeter punten waar StudyWorks aan kan werken?

“Er zijn natuurlijk altijd punten waarop verbeterd kan worden. Een suggestie zou kunnen zijn om het matchingsproces tussen leerling en coach nog verder te verfijnen. Misschien zou een meer gedetailleerde vragenlijst of een eerste kennismakingsgesprek tussen coach en leerling vooraf kunnen helpen om de juiste match sneller te vinden. Ik weet dat er al zoiets is als een ouderportaal bij StudyWorks, maar ik heb er nog niet heel veel op gekeken. Het zou wel handig zijn als er iets was waarmee ik kon zien hoeveel lessen er nog zijn in Anouk’s pakket.”

 

Zou u StudyWorks aanraden?

“Absoluut, we hebben al aan wat familieleden verteld dat StudyWorks een goede keuze kan zijn als hun kinderen bijles nodig hebben.”

 

 

Wilt u nu net zulke goede begeleiding voor uw kind als Diederick? Bij StudyWorks streven we ernaar om leerlingen in heel Nederland te ondersteunen, of ze nu in Utrecht, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Noord-Holland, of andere provincies wonen. Als u op zoek bent naar extra hulp en begeleiding voor uw kind, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en u aan te melden.