In dit interview ontmoeten we Sandra, een moeder uit Purmerend (Noord-Holland), en haar zoon Tim (10), die al zes maanden bijles volgt via StudyWorks.

 

Tim, die zich voorbereidt op groep 8 volgend schooljaar, heeft met de hulp van zijn bijlescoach, Karin, aanzienlijke vooruitgang geboekt in zowel zijn academische vaardigheden als zijn zelfvertrouwen. Sandra, deelt openhartig haar ervaringen over de bijles, de interactie met StudyWorks, en de impact die dit heeft gehad op Tim.

Vrouw die lacht naar de camera na een interview of de bijles die haar kind ontvangt

 

Waarom heeft u voor bijles gekozen als hulpmiddel voor Tim?

”We zagen dat Tim wat extra hulp nodig had met zijn schoolwerk. Eerst probeerden we het met ons buurmeisje, ze is 16 en best slim, dus dat leek een makkelijke en goedkopere oplossing. Maar dat werkte niet echt. Tim zag haar meer als een oudere vriendin dan als een leraar, dus hij nam het niet serieus. Toen besloten we over te stappen op de bijlescoach van StudyWorks. Dat was een wereld van verschil. Tim luistert nu echt en ik zie dat hij veel leert. De bijlescoach heeft duidelijk meer ervaring met lesgeven, en dat merk je.”

 

Wat merkt u nu dat Tim 6 maanden bijles volgt?

“Over de voortgang van Tim, hij doet het beter in rekenen, en dat is bemoedigend. Hij heeft meer zelfvertrouwen en begrijpt de stof beter. Wat betreft begrijpend lezen, het gaat langzamer, maar we zien verbetering. Het is een proces, en we zijn geduldig. Ik ben blij met de stappen die hij maakt.”

En wat waren uw verwachtingen 6 maanden geleden?

“Toen we zes maanden geleden startten met de bijlessen, hoopte ik vooral dat Tim meer zelfvertrouwen zou krijgen in zijn schoolwerk, vooral in rekenen. Ik verwachtte dat de bijlessen hem zouden helpen de lesstof beter te begrijpen en dat zijn cijfers zouden verbeteren. Eerlijk gezegd, ik was ook benieuwd hoe hij zou reageren op de bijles en of hij een positievere houding zou ontwikkelen ten opzichte van leren en school in het algemeen.”

 

Wat vindt u van de bijlescoach?

“Over de bijlescoach, Karin, ben ik ook tevreden. Ondanks dat ze nog jong is, een 19-jarige studente communicatiewetenschappen, doet ze echt haar best om Tim zo goed mogelijk te begeleiden. Tims concentratie is niet altijd optimaal, maar Karin toont veel begrip en weet de lessen toch aantrekkelijk te houden voor hem. Haar aanpak en betrokkenheid hebben een positieve impact op Tims leerervaring.”

En hoe zorgt Karin dat Tim zijn concentratie beter is?

“Ze gebruikt verschillende interactieve manieren om zijn aandacht erbij te houden, zoals visuele hulpmiddelen en praktische voorbeelden. Ook last ze korte pauzes in zodat hij daarna weer helemaal kan focussen.”

 

Wat vindt u van StudyWorks, denk bijvoorbeeld aan het ouderportaal?

“Het ouderportaal van StudyWorks doet wat het moet doen. Er zijn steeds meer updates die het allemaal wat handiger maken, wat welkom is. Het helpt mij om een beetje overzicht te houden over de bijlessen en de financiën.”

En het plannen van de bijlessen?

“Het plannen van de bijlessen direct met de bijlescoach is een groot pluspunt. Dit maakt het eenvoudig om lessen in te plannen op tijden die voor iedereen werken zonder tussenpersoon. Het is slechts een keer voorgekomen dat de Karin ziek was, maar dat kan gebeuren natuurlijk.”

Wat denkt u van de communicatie tussen StudyWorks en u?

“Het contact met StudyWorks verloopt verder soepel; we communiceren vaak via WhatsApp of een telefoongesprek, wat erg handig is. StudyWorks reageert wel sneller tussen 9 en 18 uur, en als je ’s avonds contact opneemt, moet je soms wachten tot de volgende dag.”

 

Zou u StudyWorks aanraden?

“Mijn ervaring met StudyWorks is positief. De mensen van het kantoor waren behulpzaam en het was gemakkelijk om de bijlessen met Karin te regelen. Ze ondersteund Tim goed, wat fijn was. Ik zou StudyWorks aanbevelen, vooral voor ouders die op zoek zijn naar extra ondersteuning voor hun kind.’

 

Wilt u nu net zulke goede begeleiding voor uw kind als Sandra? Bij StudyWorks streven we ernaar om leerlingen in heel Nederland te ondersteunen, of ze nu in Utrecht, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Noord-Holland, of andere provincies wonen. Als u op zoek bent naar extra hulp en begeleiding voor uw kind, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en u aan te melden.”