Bijles volgen kan een zeer positieve invloed hebben op je schoolprestaties. Er zijn uiteraard verschillende oorzaken om te overwegen om bijles te nemen, zoals het verbeteren van je cijfers, het halen van het eindexamens of het wegwerken van een leerachterstand. Het kan echter ook wonderen doen voor je zelfvertrouwen. Bijles volgen zorgt ervoor dat je niet langer wakker blijft van zorgen over een SO, proefwerk of een examen. Twijfelt u nog of u uw kind bijles moet volgen? Er zijn nog meer voordelen die bij het volgen van bijles komen kijken!

 

Geen lage cijfers meer op toetsen

De dagen dat uw kind het cijfer terugkrijgt van de toets is al spannend genoeg voor uw kind. Op het moment dat het ook nog tegenvallend is, is dat natuurlijk super vervelend. Uw kind had nog zo z’n best gedaan en kreeg een cijfer terug wat uw kind en u niet verwachtte. 

Als deze situatie uw bekend voorkomt, is bijles volgen een uitstekende manier om te zorgen dat uw kind volgende keer wél enthousiast naar huis gaat. Want wat is er nu lekkerder dan thuiskomen met een geweldig cijfer?

 

“Vorig jaar heeft mijn zoon nog nooit een voldoende gehaald voor een taal en dit jaar alleen nog maar voldoendes gehaald, dus daar zien we heel duidelijk het resultaat terug van de bijlessen”

– Rosalinda

 

Wat is bijles en wat heb je eraan?

U kunt bijles zien als een extra steuntje in de rug. Op het moment dat uw kind een vak lastig vindt, is het moeilijk om de motivatie te vinden en er op de juiste manier mee aan de slag te gaan. 

Het doel van bijles volgen is dat uw kind meer leert en beter is voorbereid op het volgende proefwerk of examen. Dit kost tijd en moeite en vaak is een kleine steun in de rug dan heel belangrijk. Uw kind kan grote vorderingen maken met de hulp van een geschikte bijlescoach, die op een rustige en gestructureerde manier samen de onderwerpen bespreekt. Op deze manier wordt uw kind begeleid en voorbereid op de volgende toets of examen, dit geeft vertrouwen! 

Onze bijlescoaches helpen uw kind ook om de motivatie te vinden. Sterker nog, door het volgen van de bijles wordt uw kind in de juiste richting geduwd. Normaliter willen kinderen het vak graag uitstellen, maar de afspraak met de bijlescoach staat al en uw kind zal dus aan de slag moeten gaan met het vak. Door de bijles te volgen gaat uw kind het steeds meer begrijpen en komt de motivatie terug. Uw kind kan het wel!

 

Huiswerkbegeleiding is ook een uitkomst!

Er zijn veel bijlescoaches die ook goed kunnen helpen met huiswerkbegeleiding. Heeft uw kind het ook wel eens over hoeveel huiswerk ze hebben en overweldigd zijn? Bij huiswerkbegeleiding wordt uw kind begeleidt om beter te leren plannen en organiseren.

Het voordeel aan huiswerkbegeleiding is dat eventuele leerproblemen tijdig kunnen worden ontdekt en opgelost kunnen worden. Met de juiste bijlesdocent kunt uw kind op een flexibele wijze het huiswerk afstemmen op zijn of haar planning. Ze zullen samen een plan maken voor de studievoortgang en bespreekt eventuele knelpunten. De individuele bijles volgen zorgt ervoor dat de coach alle tijd en aandacht aan uw kind kan besteden. Dit werkt effectiever en vergroot de kans op betere resultaten.

 

bijles volgen

 

Heeft u nog twijfels?

Bijles volgen kan dus ook een combinatie zijn het voorbereiden op de toetsweek of examens, maar ook het helpen van planning en organiseren. U kunt natuurlijk altijd kijken waar er behoefte aan is op dat moment. De cijfers, motivatie en planning zullen zeker stijgen! Wacht niet langer en meld uw kind op tijd aan voor de bijlessen aan huis of online, zodat wij een geschikte coach voor uw kind kunnen vinden. Ook voor de komende examens hebben we ervaren coaches die examentraining kunnen geven.