StudyWorks merkt dat het voor een ouder vaak lastig in te schatten is hoeveel bijles nodig is om een achterstand weg te werken. In dit blog bespreken wij wanneer bijles handig is voor uw kind, hoeveel bijles nodig is in verschillende situaties en wanneer er voldoende bijles is gegeven. 

 

Wat voor soorten bijles zijn er? 

Normale bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining zijn allemaal verschillende vormen van bijles. 

  • Bijles is een extra les voor leerlingen, waarbij ze bijgespijkerd worden op een bepaald vakgebied. Dit kan zijn op het gebied van het leren zelf, begrippen, opgaven en/of het begrijpen van de lesstof. 
  • Huiswerkbegeleiding gaat meer over het algemeen leren van huiswerk maken, plannen en motivatie.
  • Examentraining is een specifieke voorbereiding op de eindexamens aan het einde van de middelbare school. Deze training bestaat uit een volledige voorbereiding op de stof die terug gaat komen op het examen.

 

Merkt u dat uw kind moeite heeft om mee te komen op school, gaat de lesstof te snel of begrijpt uw kind deze niet voldoende, dan kan bijles nuttig zijn. Maar waar kan er allemaal bijles gegeven worden?

 

Wanneer heeft uw kind bijles nodig?

 

Bijles van school

Bijles kan soms gegeven worden door de school waar uw kind op zit. De bijlessen die hier gegeven worden zijn meestal klassikaal en worden op vaste tijden aangeboden. De tarieven voor deze lessen kunnen heel erg verschillen en zijn vaak een mooie toevoeging voor uw kind om meer te leren voor het vak. 

 

Persoonlijke bijles van een bijlescoach

De laatste jaren zijn er steeds meer ouders die kiezen voor bijles voor hun kind. Persoonlijke bijles kan erg flexibel ingepland worden en geheel aansluiten op de behoeften van uw kind. De bijlessen die hier gegeven worden kunnen zowel klassikaal als persoonlijk gegeven worden. De klassikale bijlessen worden meestal online gegeven in een digitale leeromgeving. Deze lessen zijn vaak niet zo effectief als de persoonlijke bijlessen, die bij u thuis plaats kunnen vinden. 

De persoonlijke bijles is de populairste vorm van bijles. Deze bijles is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met een bepaald vak en dit vak waarschijnlijk niet gaan halen zonder hulp. De persoonlijke aandacht en één op één begeleiding van een bijlescoach staat centraal bij deze lessen. In dit proces wordt er gekeken naar de behoeften in het leerproces van uw kind, de groei is vaak snel en goed te zien bij deze vorm van bijles. 

 

StudyWorks biedt persoonlijke bijles voor elk vak op ieder niveau, zowel online als aan huis. 

 

Wanneer heeft uw kind bijles nodig?
Persoonlijke bijles voor de beste resultaten!

 

Hoeveel bijles is er nodig? 

Het aantal uren bijles dat een kind nodig heeft is erg verschillend. Bij sommige kinderen is er al verschil te merken na 10 uur bijles en bij andere kinderen duurt het allemaal wat langer. 

Uw kind kan moeite hebben met meerdere vakken. Allereerst moet er gekeken worden of uw kind de stof niet goed begrijpt of dat uw kind niet weet hoe hij/zij de stof moet verwerken. 

Als uw kind de stof niet begrijpt is het verstandig om per vak bijles te nemen. Wel zit hier een max op van 2 tot 3 vakken. Meer vakken zorgt namelijk voor een overload aan informatie, waardoor de vooruitgang vertraagd wordt. Als er moeite is met meer dan 3 vakken, dan kan er beter gekeken wordt of uw kind zich wel op het juiste niveau bevindt. 

Als uw kind niet weet hoe hij/zij de stof moet verwerken is het slim om binnen één vak hierop te focussen. In de meeste gevallen lossen de problemen zich in de andere vakken dan vanzelf op. Mocht dit niet werken, dan kan dit te maken hebben met faalangst. Bij faalangst kent uw kind de stof wel maar raakt hij/zij in paniek tijdens een toets/overhoring. Waardoor uw kind de stof op dat moment niet meer weet of niet meer weet wat hij/zij moet doen. Ook hier kunnen onze coaches bij helpen.

 

faalangst
Persoonlijke bijles van StudyWorks

 

Twijfelt u of bijles nodig is voor uw kind, neem gerust contact met ons op via WhatsApp of telefonisch op 06 400 99 616.

Volg ons op LinkedIn, Instagram, Facebook of Pinterest voor meer interessante tips, tricks en informatie.