Wanneer is examentraining nodig?

Merkt u dat uw kind moeite heeft om de examenstof effectief tot zich te nemen? Wordt de tijd voor zelfstudie voor de examens niet efficiënt benut? Of ondervindt uw kind stress in de aanloop naar de examens toe in mei? Dan is uw kind niet de enige. Veel scholieren hebben, in enige mate, moeite bij het leren of last van spanning. Maar dat is zeker geen schande, want de eindexamenperiode is een belangrijke tijd voor ieder kind. Een enkele onvoldoende kan het verschil maken tussen slagen en zakken - en beetje spanning is daarom niet gek. Maar gelukkig biedt StudyWorks examentraining voor alle scholieren in Nederland, voor ieder vak en op elk schoolniveau. Deze training kan overigens ook online plaatsvinden. Bij onze examentraining wordt de examenstof voor het gekozen schoolvak grondig doorgenomen en worden de belangrijkste vaardigheden geoefend. Goede examentraining is meer dan enkel het oefenen van de lesstof. Uw kind krijgt ook handige tips aangeleerd zodat hij of zij ook zelf voor de examens kan leren en realistische leerdoelen kan stellen. Ook komen handige tips aan bod om het examen zelf zo prettig mogelijk te laten verlopen. Tenslotte staat onze examentraining in het kader van motivatie. Wanneer uw kind inziet dat leren leuk en belangrijk is, is de drempel lager en zijn mooie cijfers gemakkelijk te behalen.

Wie geeft de examentraining van StudyWorks?

De examentraining van StudyWorks wordt verzorgd door onze gepassioneerde en didactisch onderlegde examendocenten. Maar bij StudyWorks spreken we liever over examencoaches. Want de coach en uw kind zijn een topteam. En wat moet dat team bereiken? Betere cijfers, nieuwe motivatie om te leren en meer zelfvertrouwen! Onze examencoach maakt samen met uw kind een persoonlijk leerplan, en ondersteund door de leerstof uit de schoolboeken worden alle lastige examenstof goed doorgenomen. Onze examencoaches hebben allemaal een speciale training moeten volgen zodat zij gekwalificeerd zijn in het geven van de ondersteuning waar uw kind behoefte aan heeft. StudyWorks heeft door de jaren heen meer dan vijftienhonderd coaches verzameld door heel Nederland heen: daarom is ook in uw woonplaats een coach aanwezig om uw kind te ondersteunen bij het leren voor de examens. Mochten we geen coach in de buurt kunnen vinden, dan kan de examentraining natuurlijk ook online plaatsvinden. Wij vinden het belangrijk dat uw kind en onze coach goed met elkaar overweg kunnen. Oefenen voor de examens met een leuk en vertrouwd persoon is namelijk veel leuker en ook nog eens effectiever. Spelen er speciale omstandigheden of heeft uw kind bijzondere wensen? Dan kunnen wij daar natuurlijk rekening mee houden en een examencoach sturen die daar mee om kan gaan.

Vrijblijvend aanmelden

Examentraining, bijles en huiswerkbegeleiding - wat is het verschil?

Wij vinden dat iedere leerwens een eigen manier van leerondersteuning verdient. Daarom biedt StudyWorks verschillende vormen van leerondersteuning aan. Examentraining is bedoeld voor alle examenleerlingen, om de examenstof bij te spijkeren en om te leren hoe examens aangepakt dienen te worden. Bijles aan huis is voor alle scholieren die moeite hebben met een bepaald schoolvak en hier op een persoonlijke manier mee geholpen willen worden. Als uw kind moeite heeft het maken en plannen van huiswerk is huiswerkbegeleiding de juiste keuze. Maar afgezien van de inhoud vinden wij bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining praktisch hetzelfde. Uw kind is te allen tijde verzekerd van persoonlijke studiesteun en een eigen bijlescoach, en daarom zijn de tarieven voor iedere dienst van StudyWorks gelijk. Al onze diensten zijn aan huis maar zijn ook online beschikbaar. Bij online bijles, online examentraining en online huiswerkbegeleiding krijgt uw kind dezelfde kwalitatieve persoonlijke ondersteuning, maar dan over het internet.

Hoe werkt de examentraining van StudyWorks?

1. Vertel ons waarmee de bijlescoaches van StudyWorks uw kind kunnen helpen

2. Wij gaan direct op zoek naar een geschikte bijlescoach voor de leerwensen van uw kind

3. De bijles kan beginnen! Onze coach maakt met uw kind een persoonlijk leerplan, en zo komen voldoendes weer in zicht!

Onze succesverhalen

Leerling: Daniël (17)

Daniël had in 4 havo niet bijster hard zijn best gedaan. Dat wist Daniël zelf ook wel, maar zijn werkhouding was er in het examenjaar weinig op verbeterd. Halverwege de vijfde begon Daniël toch wel de stress te voelen. Profielwerkstuk, eindpresentaties, dossiertoetsen en oefenen van examenstof in de les - het was voor Daniël allemaal toch teveel geworden. Vooral voor economie stond hij een flink tekort op zijn cijferlijst. Want hoe kon hij in zijn eentje zijn achterstand inhalen? Zijn klasgenoten hadden het zelf te druk met leren en zijn ouders konden hem ook niet helpen met economie. Daarom stuurden wij examencoach Jesper (22) op pad. Jesper is economiestudent en geeft al drie jaar bijles en examentraining bij StudyWorks. Samen namen ze de examenstof grondig door en leerde Jesper aan Daniël hoe hij moeilijke economische formules en fenomenen kan verklaren. Daniël had bijna de moed al opgegeven, maar Jesper wist als een echte coach zijn leerling te motiveren. Dat eindexamen voor economie bleek achteraf toch best makkelijk te zijn dankzij de hulp van examencoach Jesper. Gefeliciteerd, Daniël en Jesper!

Examencoach: Margarete (22)

Als wij een aanvraag krijgen voor examentraining voor exacte vakken sturen wij graag examencoaches als Margarete op pad. Zij is een echt rekenwonder en vindt het leuk om scholieren te helpen bij wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Dit zijn dan ook de vakken waar veel scholieren over struikelen in aanloop naar de examens toe. Hoe weer Margarete al haar leerlingen te helpen en klaar te stomen voor het examen?

"Ik merk dat veel van mijn leerlingen aanvankelijk moeite hebben met het identificeren van een paar wiskundige basisstappen. Deze stappen hebben ze allang geleerd maar ze weten dus niet wat ze op welk moment moeten toepassen. Daarom begin ik met het herhalen van deze stappen, en daarna valt de examenstof vaak heel prima te behandelen. Ik merk dat ik dan inhoudelijk niet zo heel veel meer heb toe te voegen omdat mijn leerlingen het zelf prima begrijpen! Vanaf dat punt vind ik het belangrijk om mijn leerlingen te motiveren en ervoor te zorgen dat ze de puntjes op de i zetten. En natuurlijk geef ik graag tips en tricks mee zodat ze op hun gemak zitten in het examenlokaal."

Deze ouders gingen u voor

"Wij waren in eerste instantie sceptisch omdat de bijlescoach zelf nog maar net voor zijn eindexamen VWO was geslaagd. Hij heeft ons echter aangenaam verrast met het snelle resultaat. Onze dochter (4 HAVO) had erg veel moeite met het vak economie en haalde telkens flinke onvoldoendes. Na 3 bijlessen van coach Pepijn haalde ze voor haar nieuwe toets maar liefst een 7,5! Kortom, Pepijn heeft het uitstekend gedaan!"
Martin Blaak
Martin Blaak Vader van Sophie, Amersfoort
“Ik weet wel dat ik niet zo goed ben in natuurkunde, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen hogere cijfers voor kan halen. Met mijn bijlescoach Eric kan ik iedere week oefenen met de stof. Wat ik heel prettig vind is dat ik op een manier word geholpen waar ik ook echt wat aan heb. Dat mis ik op school dus een beetje. Maar mijn cijfers zijn door de bijles heel veel beter geworden!”
Cecile Willebrands
Cecile Willebrands Cecile, 4 VWO, Hilversum
“Mijn dochter (Nicolien) zit in de tweede klas van de havo en heeft sinds een jaar bijles van StudyWorks. Dat er iemand langskomt om bijles te geven, werkt als een goede stok achter de deur. Mijn dochter vindt het prettig dat ik mij even niet met het schoolwerk hoef te bemoeien! Bovendien weet de coach van Nicolien precies wat er wordt gevraagd op school. De cijfers zijn nu een stuk beter en ik kan erop vertrouwen dat het schoolwerk netjes gedaan wordt.”
Nienke Balk
Nienke Balk Moeder van Nicolien, Utrecht
“StudyWorks geeft ook bijles in Den Haag. Vroeger had ik nog klassikale bijles omdat ik bij mijn moeder woon maar nu zijn mijn cijfers pas vooruit gegaan. Sommige vakken kan ik moeilijk in de klas oefenen. Het fijne vind ik dat StudyWorks ook online bijles geeft voor wanneer ik bij mijn vader ben."
Thomas Somers
Thomas Somers Engels, 3 vmbo, Den Haag
“Speciaal voor het examen hebben wij onze zoon een pakket examentraining 'cadeau gedaan'. Het heeft veel rust opgeleverd en het is ook fijn dat er veel aandacht besteed is aan het zoeken naar een goede bijlesdocent. Wij wilden graag een vrouwelijke coach uit de buurt, en die kregen we ook. Supergoed en snel geregeld.”
Hester Wouters
Hester Wouters Moeder van Daan, Soest
“Ik kan me niet zo goed concentreren in de les. Dat is niet meteen een probleem, maar dat kan het wel worden ik daardoor niet overga. Bij StudyWorks hebben ze ook coaches die daar speciaal voor geleerd hebben. Bijlescoach Timo heeft mij allerlei oefeningen en ezelsbruggetjes aangeleerd zodat ik de stof wel kan onthouden. Nu gaat het goed.”
Lotte van Renselaar
Lotte van Renselaar Wiskunde, havo 4, Gouda

Heeft u nog vragen?

Wellicht staat uw vraag tussen onze veelgestelde vragen!

Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag verder.

info@studyworks.nl
06 400 99 616


Whats

contacteer sfeer afbeelding

Sary
Hoofd Planning

Wij zorgen voor een geschikte coach in uw woonplaats

Examentraining van Mireille

Examentraining vinden veel van mijn leerlingen erg spannend omdat er vaak best wat tijdsdruk bij komt kijken. Daarom vind ik het belangrijk dat mijn leerlingen zich op hun gemak voelen. Zodra dat het geval is gaan ze veel relaxter aan de slag - en blijkt het leren vaak best gemakkelijk te zijn.

Geïnteresseerd?
Laat ons u overtuigen.

U kunt hier uw gegevens invoeren
dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.