Onze bijlesdocenten

Onze bijlescoaches, onze toppers!

StudyWorks heeft door heel Nederland bijlescoaches in dienst. Docenten, begeleiders, bijlescoaches: hoe je ze ook wilt noemen, StudyWorks is enorm trots op ze!

Elk van onze bijlescoaches is uniek en beschikt over vaardigheden en specialiteiten waarop de coach door onze recruitmentafdeling handmatig is geselecteerd. Onze bijlescoaches zijn niet alleen geselecteerd op hun kennis, maar ook op hun sociale vaardigheden en gevoel voor kennisoverdracht. Wij vinden de klik tussen jou en de coach enorm belangrijk, aangezien wij geloven dat een goede match de kwaliteit van de bijlessen verhoogt en deze een stuk leuker maakt!

Wij laten je graag kennismaken met een aantal van onze toppers die zich dagelijks inzetten voor scholieren door heel Nederland. In de video vertellen zij waarom ze bijlescoach bij StudyWorks zijn geworden en wat zij zo leuk vinden aan het geven van bijles.

Wij waren eerst sceptisch omdat de bijlescoach zelf nog maar net voor zijn examen VWO was geslaagd. Hij heeft ons verrast met het snelle resultaat.

Een bijlescoach van StudyWorks, méér dan alleen een docent

Wij geloven dat een geslaagde bijles verder gaat dan alleen het behalen van goede resultaten. Daarom spreken we bij StudyWorks liever van bijlescoaches. Een coach is namelijk een deel van een team – en de coach en uw kind vormen dit team samen. Het einddoel? Dat is het behalen van betere schoolresultaten en een frisse motivatie voor school! De coach heeft de kennis en uw kind heeft de leerwens, maar samen moeten ze ervoor zorgen dat de schoolresultaten verbeterd worden.

Om de schoolresultaten te verbeteren moet ook het zelfvertrouwen, de zelfstandigheid, werkhouding en de motivatie van uw kind aangesterkt worden. Een goede bijles is meer dan alleen het overdragen van kennis, want goede begeleiding is minstens net zo belangrijk.
Door onze intensieve coaching ontstaat er een leuke band tussen uw kind en de bijlescoach – en leren met iemand met wie je op je gemak voelt is natuurlijk wel zo prettig. Bijles moet meer zijn dan stampen: het moet simpelweg ook leuk zijn. En onze bijlescoaches zijn het daar stuk voor stuk mee eens!

“Voordat onze coaches hun eerste bijles geven krijgen zij allemaal een training die hen hier optimaal op voorbereidt. In deze training leren zij hoe ze in kunnen spelen op de unieke leerwensen van hun leerlingen, hoe ze leerplannen moeten opstellen en hoe ze hun leerlingen moeten motiveren.”

Appgesprek kind en coach

Een greep uit onze bijlescoaches

Coach Alyza

Coach Alyza

Kan je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Alyza en ik zit nu in mijn tweede jaar van de studie psychologie. Ik geef al een aantal jaar bijles.

In welke vakken geef je bijles?
Ik geef bijles in eigenlijk alle talen, ik ben een super talen fan! Maar af en toe ook geef ik ook weleens bijles in geschiedenis.

Waar word jij echt enthousiast van?
Van mijn hobby’s: acteren en muziek maken. Daar word ik echt enthousiast van.

Wat is jouw beste bijles tip?
De beste bijles tip is om goed te kijken wat je leerling nou echt nodig heeft. Vaak ligt het probleem niet bij de stof maar bij de manier waarop ze de stof leren op school.

 

Coach Joshua

Kan je iets over jezelf vertellen?
Hey! Ik ben Joshua. Ik studeer Life, Science and Technology.

In welke vakken geef je bijles?
Dit zijn meestal beta-vakken, deze vind ik het leukste en hier was ik zelf op school ook altijd het beste in.

Waar word jij echt enthousiast van?
Ik gaf, voordat ik bij StudyWorks ging werken, bijles aan mijn neefje en zusje en dat beviel mij heel goed! Ik vind het heel leuk om dingen uit te leggen en iets te leren aan iemand.

Wat is jouw grootste succesverhaal?
Mijn leerling had een zeven gehaald voor natuurkunde terwijl hij daarvoor alleen maar vieren haalde. Ik kreeg van hem een appje, maar ook van zijn moeder. Zo leuk om te merken hoe blij zijn ouders ook met mijn bijlessen waren!

Coach Joshua

Veelgestelde vragen

StudyWorks heeft door heel Nederland bijlesdocenten in dienst. 68% hiervan zijn studenten en 32% zijn vakspecialisten. Onze studenten zijn opgeleid op hbo- en universitair niveau of zijn nog bezig met een studie. Onze vakspecialisten zijn voornamelijk docenten die naast het reguliere lesgeven graag bijles willen geven of docenten die gepensioneerd zijn en graag hun kennis willen overbrengen op anderen.

 

Wij spreken liever van bijlescoaches dan bijlesdocenten. Dat komt omdat iedere leerling en coach samen moeten werken als een team. De doelstelling van dit team is het verbeteren van de schoolcijfers, de motivatie en het zelfvertrouwen – en dat kunnen zij alleen samen bereiken.

Bij het matchen kijken wij naar een combinatie van persoonlijkheid, cijfers en ervaring. Uiteraard is de klik met een bijlescoach net zo belangrijk als de ander genoemde aspecten. Wanneer er een goede klik is tussen jou en de coach zal de kennisoverdracht als prettiger en effectiever worden ervaren.

Wij proberen altijd een goede match te vinden tussen jou en één van onze bijlescoaches. Toch kan het zijn dat er geen klik is tussen jou en de bijlescoach. In dat geval vinden wij kosteloos binnen een week een andere bijlescoach. Meestal is de volgende afspraak dan met de nieuwe coach.

Een bijlescoach kan je helpen met het schoolwerk, zowel de middelbare als op de basisschool. Naast met de inhoud van een vak, helpen onze bijlescoaches ook met het aanbrengen van structuur en motiveren om te leren. Een leerling leren plannen is voor onze coaches geen probleem!

Alle bijlescoaches worden vakkundig door onze recruiters geselecteerd en worden (didactisch) getraind. De recruiters beoordelen elke nieuwe bijlescoach op zowel sociale vaardigheden als op kennis van het vak dat zij willen geven.

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder


Chantal – Hoofd Inplan

Vrijblijvend aanmelden, snel geregeld.

Mooie cijfers en zelfvertrouwen in het schoolwerk zijn in zicht. Laat uw gegevens achter en wij gaan direct op zoek naar een ervaren coach voor uw kind.
Leerlingen geholpen
0
Coaches beschikbaar
0
Jaar ervaring
0