Speciaal voor scholen

Bijspijkerklassen

Bijspijkerklassen

Tijdens de corona crisis hebben scholen hun deuren twee keer moeten sluiten. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel leerlingen een leerachterstand opgelopen hebben. Met oog op het welzijn van docenten en het inhalen van deze achterstanden is er daarom vanuit de overheid een subsidiemogelijkheid ontstaan. Met deze subsidie kunnen onderwijsinstellingen extra begeleiding bieden aan leerlingen. Bijspijkerklassen zijn een goede manier om leerlingen die achterlopen te helpen met de stof, terwijl de leraren zich kunnen focussen op andere zaken.

StudyWorks wil graag alle scholen en leerkrachten in Nederland ondersteunen om het onderwijs zo goed én prettig mogelijk door te laten gaan. Gelukkig beschikken wij over een grote pool aan onderwijsondersteuners, dit zijn onze trotse StudyWorkers! U weet natuurlijk waar de meeste hulp nodig is, dus u bepaalt waar en hoe onze StudyWorkers mogen bijspringen. Zij bieden met hun ondersteuning hulp aan scholen waar velen, juist nu, een grote behoefte aan hebben.

Vraag hieronder meer informatie aan over de mogelijkheden.

Hulp op uw school

Graag meer informatie ontvangen?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug om de mogelijkheden te bespreken.

Werken op een school

Wil jij werken op een school bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures, of neem contact met ons op.

Sinds StudyWorks bij onze school betrokken is, kunnen onze leraren zich veel meer focussen op de kwaliteit van het lesgeven. StudyWorks helpt onze docenten met achterstanden wegwerken van leerlingen. Ook helpt StudyWorks ons met invaldocenten tijdens proefwerkweken, maar ook als een docent ziek geworden is. Echt een aanrader.

J. van Steenbergen - Amsterdam

— Hulp van StudyWorks

Bijspijkerklassen welke aansluiten bij uw organisatie

StudyWorks is de geschikte partner voor scholen. Door de jarenlange ervaring, de lage kosten en brede expertise is er altijd wel iemand die bij jullie organisatie past. Met ruim 1.000 pabo’ers, onderwijsassistenten en docent in opleiding in dienst, is er zeker een geschikte match te vinden voor jullie aanvraag.

Na de aanvraag brengen wij eerst in beeld waar uw school tegenaan loopt of behoefte aan heeft. Wij bespreken vervolgens samen de vorm van ondersteuning die u nodig heeft en gaan vervolgens op zoek naar de persoon of personen die het beste bij uw school en het profiel zouden passen.

 

docent basisschool

Wat houdt een bijspijkerklas in?

Tijdens een bijspijkerklas wordt er extra aandacht besteed aan de stof en krijgen de leerlingen meer persoonlijke begeleiding bij hun opgestelde leerdoelen. De bijspijkerklassen kunnen ervoor zorgen dat de leerlingen niet onnodige achterstanden oplopen en dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd wordt. De inhoud en locatie van de klassen worden in overleg met de school en het onderwijspersoneel bepaald.

— Hulp van StudyWorks

Hoe werkt het?

U kunt ons
bellen of mailen

U belt of mailt naar StudyWorks dat er per direct iemand nodig is om bijspijkerklassen te geven op uw school

1

Wij gaan direct
aan de slag

Wij gaan direct aan de slag om één van onze StudyWorkers te matchen aan uw wensen. De StudyWorker krijgt van ons alle informatie

2

Hulp op
uw school

Een StudyWorker gaat aan de slag op uw school. De StudyWorker geeft bijspijkerklassen om extra aandacht te besteden aan de stof

3

— Alleen de allerbeste

Wie komt uw school helpen?

StudyWorks selecteert al haar coaches niet alleen op hun kennis, maar ook op hun sociale vaardigheden en natuurlijk gevoel voor kennisoverdracht. Wanneer wij op zoek gaan naar een geschikte coach voor uw school zoeken wij altijd naar iemand die goed bij uw organisatie past, want wij vinden dat er een goede klik moet zijn tussen de coach en de leerlingen. Dat maakt de lessen nóg plezieriger en dat komt het leerproces ten goede.

 

docent jan

Jan, docent

Na jaren lang op verschillende scholen actief te zijn geweest als docent maatschappijleer en op mijn 67e de heugelijke pensioenleeftijd te hebben bereikt, begon het 2 jaar later toch weer te kriebelen. Dat thuiszitten is ook maar niets en ik blijf een passie hebben voor het lesgeven. Inmiddels ben ik al ruim een jaar actief bij StudyWorks om weer twee dagen in de week voor de klas te kunnen staan. Dit concept is voor alle partijen een win-win situatie. Zeer tevreden!

isa student

Isa, pabo student

Op het moment zit ik in het derde jaar van de pabo en werk ik al een tijdje bij een basisschool via StudyWorks. Ik gaf eerst huiswerkbegeleiding, toen ik door StudyWorks benaderd werd om in te vallen op een school bij mij in de buurt. Een docent was voor langere tijd uitgevallen en ze hadden met spoed een invaller nodig. Gelukkig kon ik meteen helpen en nu sta ik al een aantal weken voor de klas! Ik vind het super leuk en leerzaam om mijn kennis nu toe te kunnen passen en te groeien als docent. 

Bente, pabo

Bente, ALPO student

StudyWorks kwam op mijn pad doordat een klasgenootje van mij ook via StudyWorks voor de klas staat. Zij was hier zo enthousiast over dat ik ook meteen gesolliciteerd had. Ik werd al snel benaderd, omdat er meerdere scholen bij mij in de buurt hulp konden gebruiken. De werkzaamheden zijn erg divers. De ene dag help ik een school uit de brand door in te vallen en op twee vaste dagen in de week geef ik bijles op een andere school aan een groepje leerlingen om hun achterstanden weg te werken.

— De kwaliteit van StudyWorks

Waarom kiezen voor StudyWorks?

 • Scherp geprijsd aanbod

  Vrijgesteld van BTW.

 • Binnen 48 uur een invalkracht

  Is er haast bij? Dan gaan wij direct aan de slag.

 • Geen minimumafname

  Alleen gewerkte uren worden in rekening gebracht.

 • Flexibele bijspijkerklassen

  Één-op-één bijlessen of in groepjes, zelfs tijdens de vakantie.

 • Landelijke dekking

  Duizenden invalkrachten door heel het land beschikbaar.

 • Ervaren invalkrachten

  Alle StudyWorkers zijn gescreend en getraind.

— Wat vinden andere scholen?

Ervaar net als deze scholen de voordelen van een samenwerking met StudyWorks

StudyWorks heeft al meer dan 100 basis- en middelbare scholen kunnen steunen door middel van een samenwerking. Wij kunnen uw school helpen, zodat de focus van u en uw collega’s weer kan komen te liggen bij datgene wat het belangrijkst is: uw leerlingen.

Denkt u dat uw school ook baat heeft bij de ondersteuning van onze StudyWorkers? Neem contact met ons op. Wij gaan dan direct aan de slag en sturen zo spoedig mogelijk een overzicht met StudyWorkers die perfect zijn voor uw school en situatie. Er zal dan een kennismakingsgesprek plaatsvinden waarin er inhoudelijke doelen gesteld kunnen worden. Daarna zal de ondersteuning snel plaatsvinden, wanneer u en uw school dat nodig achten. Wilt u de mogelijkheden bespreken? Wacht niet langer en zet de stap: meld uw school nu aan voor een samenwerking met StudyWorks!

 

— Overige diensten

Wij ondersteunen scholen ook met...

— Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen?

StudyWorks biedt ondersteuning aan scholen om het onderwijs weer leuker en gemakkelijker te maken voor iedereen. StudyWorks heeft al meerdere basis- en middelbare scholen kunnen steunen door middel van een samenwerking. Wij kunnen uw school helpen, zodat de focus van u en uw collega’s weer kan komen te liggen bij datgene wat het belangrijkst is: uw leerlingen.

StudyWorks heeft duizenden smaken van (toekomstige) docenten in dienst. Dit zijn onze StudyWorkers en zij wonen verspreid door heel het land. Sommige van hen zijn bezig met de pabo of met een docentenopleiding op universitair niveau. Anderen zijn afgestudeerden met werkervaring. Dat betekent dat zij allen al een greep hebben op moderne didactiek en pedagogiek. 

Ten tweede zijn zij allemaal door onze strenge selectieprocedure gekomen. Onderwijs is een serieuze zaak, en daarom nemen wij alleen de beste docenten in spé aan. Zij moeten betrokken willen zijn bij het onderwijs van uw leerlingen, zodat zij daarvan kunnen leren en mettertijd zelf les kunnen gaan geven. Op deze manier zijn zij gemotiveerd om de beste ondersteuning op uw school te kunnen bieden.

Iedere school ondervindt zo haar eigen problemen. Daarom bepaalt uw school waar en wanneer er precies hulp nodig is. Zo kunnen onze StudyWorkers:

 • Voor korte of lange termijn invallen op scholen en lesuitval tegengaan. 
 • Surveilleren in de klas terwijl de docent vanuit huis werkt of om corona maatregelen te handhaven.
 • Als onderwijsassistent een docent op de school ondersteunen en leerlingen meer persoonlijke aandacht te bieden.
 • Examentrainingen geven.
 • Individuele bijles of bijspijkerklassen geven om achterstanden weg te werken, zelfs tijdens de vakanties.
 • Lente- en/of zomerscholen organiseren, om leerlingen te helpen toch over te laten gaan.

Onze StudyWorkers zijn flexibel in te zetten, precies waar uw school dat nodig acht.

Indien u gebruik wilt maken van onze diensten, kunt u een mailtje sturen naar samenwerkingen@studyworks.nl of telefonisch contact opnemen door te bellen naar 06-39613401. Daarnaast kunt u ook het formulier hieronder invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. 

Afhankelijk van uw wensen gaan wij op zoek naar de juiste StudyWorker voor uw school!

Bij StudyWorks vinden we dat de ondersteuning op uw school altijd effectief en zeker niet duur moet zijn. Bij StudyWorks bent u daarom te allen tijde verzekerd van:

 • Scherpe tarieven. Bij StudyWorks betaalt uw school €45,- per uur per StudyWorker. Onze concurrenten rekenen daarentegen bedragen van minstens €70,- per uur.
 • Ervaren invalkrachten. Alle StudyWorkers zijn gescreend en getraind in hun persoonlijke en onderwijskundige vaardigheden.
 • Flexibiliteit: Wij kunnen gemiddeld binnen 48 uur een StudyWorker vinden die aansluit bij uw wensen.
 • Géén opstartkosten, en zeker geen onnodig papierwerk.
 • Mocht de StudyWorker goed bij uw school passen, is het overnemen van het personeel bespreekbaar.

Bij StudyWorks betaalt uw school €45,- per uur per StudyWorker. Dat is zeer scherp geprijsd, want veel uitzendbureaus en bijles concurrenten rekenen al snel bedragen van minstens €70,- per uur.

Tevens betaalt u bij StudyWorks géén opstartkosten.

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder


Ramon

— Contact

Ook een StudyWorker op uw school?

Wilt u meer weten over de ondersteuning voor scholen door StudyWorks? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Heeft de aanvraag spoed? Neem dan contact op via: 06 – 396 134 01.